Berichten

Paashaas bij Puitenvangers

Op tweede paasdag was weer het jaarlijkse eieren zoeken met de paashaas. Hoewel het weer niet best was waren er toch weer veel kinderen naar het eieren Bakx bos in het Ommegangstraatje gekomen. Doordat het wel erg hard waaide had de paashaas dit jaar de eieren niet in het bos maar op in het weiland verstopt. Wel zo veilig voor iedereen!

Dit jaar was het belangrijk om de goude eieren te vinden want in ieder goud ei zat een briefje met een cijfer. Deze cijfers waren nodig om de kist met de schat te kunnen openen. Nadat alle eieren gevonden waren kondende kinderen spelletjes doen. Bij de grotere kinderen was vooral het omhoog schieten van de eieren m.b.v. een wip erg populair. Het vangen van deze eieren viel nog niet mee. Nadat iedereen klaar was met de spelletjes werd de kist met de schat samen met de paashaas geopend. In de kist zaten zakjes met chocolade paaseieren. Als laatste kon iedereen nog wat drinken en kon het traditionele overgooien met rauwe eieren worden gedaan.

Foto’s zijn terug te vinden onder Foto’s activiteiten Pasen.

Via deze weg willen we de familie Backx en Ossenblok nogmaals bedanken voor het beschikbaar stellen van de wei en het bos.

Groetjes van de paashaas en tot volgend jaar

Comments are closed.